Sashegy Polgárőr Egyesület
Sashegy Polgárőr Egyesület
 
Honlaptérkép | Beállítás kezdőlapnak | Hozzáadás a kedvencekhez |  A nap 24 órájában hívható telefonszámunk: 06 30 529 9273


Egyetlen parancs van, a többi csak tanács:
igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni,
hogy mindennek javára legyél.

Weöres Sándor

Sashegy Polgárőr Egyesület

Klimstein László
Elnök

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: 97  Oldalak:   1 2 3 4 5   Következő   Utolsó

Adventi vásár a Gazdagréti Piacon

(2011-11-24)
Adventi vásár a Gazdagréti Piacon

A Gazdagréti Piacon megrendezésre kerülő adventi vásáron, különleges kézművesek által készített karácsonyi ajándékokat vásárolhatnak a négy adventi szombaton. (november 26., december 3.,10.,17.).

Elrendelték a szmogriadót Budapesten

(2011-11-04)
Elrendelték a szmogriadót Budapesten

A szmogriadó riasztási fokozatát rendelte el Budapesten pénteken reggel hattól Tarlós István főpolgármester, miután a kisméretű szálló por (PM10) egy napra számított átlageredménye szerdán a főváros három, csütörtök pedig négy mérőpontján elérte és meghaladta a riasztási küszöbértéket.

Kedves Anyukák, Apukák, Nagyszülők és Gyerekek!

(2011-10-20)
Kedves Anyukák, Apukák, Nagyszülők és Gyerekek!

A Gazdagréti Összefogás Egyesület szervezésében kerül bemutatásra az EDE, AZ EVETKE című interaktív mesejáték, amelyre szeretettel várunk mindenkit 2011. november 12-én, 16.30 órakor a Gazdagréti Közösségi Házban (Törökugrató utca 9.).

2011.07.21. Elfogadott BPSZ Alapszabály

(2011-10-06)

A Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége (a továbbiakban: BPSZ) a működési területén a BPSZ - hez csatlakozó, törvényesen működő, lakossági önszerveződésű, a szilárdabb közrend és közbiztonság érdekében, - társadalmi bűn- és baleset-megelőzési, gyermek- és ifjúságvédelmi, környezetvédelmi, valamint tűz- és katasztrófavédelmi céllal- megalakult polgárőr egyesületek szakirányító, érdekvédelmi, érdekképviseleti, érdekérvényesítő és tájékoztatási szövetsége, amelyet a tagszervezetei önkéntes társulásukkal hoztak létre.

BPSZ tájékoztatása

(2011-10-02)
BPSZ tájékoztatása

Tájékoztatom, hogy a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége (BPSZ)  honlapján (www.bpsz.hu) a jövőben folyamatosan feltöltésre kerül  a BPSZ közgyűlésének meghívói, közgyűlési határozatai, a BPSZ elnöksége üléseinek meghívói, határozatai, az OPSZ polgárőr vizsga időpontjai és minden fontos információ.

Információ a kerületben október 1-től bevezetésre kerülő kerékbilincselésről

(2011-09-28)
Információ a kerületben október 1-től bevezetésre kerülő kerékbilincselésről

A Közterület-felügyeletről szóló 1999. évi LXIII. törvény adta felhatalmazás alapján, az 55/2009. (X.16.) IRM rendelet szabályai szerint a kerületben is alkalmazásra kerül a jogszabályt sértő gépkocsik kerékbilincseléssel történő rögzítése. A kerékbilincs alkalmazásának a célja a közterületek védelme, a közlekedést zavaró jelenségek visszaszorítása, megszűntetése, a parkolási fegyelem javítása.

2011.09.18-21. Marosvásárhelyi látogatás

(2011-09-27)
2011.09.18-21. Marosvásárhelyi látogatás

A marosvásárhelyi rendőrség meghívásának eleget téve, háromnapos tapasztalatcserére érkeztek Újbudáról Ócsai Mihály, a Közterület Felügyelet igazgatóhelyettese, valamint a Sashegy Polgárőr Egyesület elnöke, Klimstein László.

Fodor Ferenc eltávozott közülünk

(2011-08-11)
Fodor Ferenc eltávozott közülünk

Szomorú szívvel tudatjuk, hogy kedves barátunk, a Sashegy Polgárőr Egyesület alapító tagja, az Egyesület Örökös Tiszteletbeli tagja,  Fodor Ferenc, életének 63. évében ma hajnalban, csendes nyugalomban eltávozott közülünk.

XI. kerületi Rendőrkapitányság

(2011-08-01)
XI. kerületi Rendőrkapitányság

mb. Kapitányságvezető: Dr. Kohári Péter r. alezredes
Cím: 1113 Budapest, Bocskai út 90.
Postacím: 1518 Budapest, Pf. 13.

III. fokú hőségriadó: itt a kánikula!

(2011-07-07)
III. fokú hőségriadó: itt a kánikula!

Az országos tisztifőorvos III. fokú hőségriadót ad ki július 8. péntek 8.00 órától július 11. hétfő éjfélig. Ezeken a napokon a napi átlag hőmérséklet meghaladhatja a 27 fokot, ami fokozott óvatosságot követel minden állampolgártól saját és környezete egészsége érdekében.

A rendőrség és a polgárőrség céljai közösek - Összefogással a közbiztonságért

(2011-06-30)
A rendőrség és a polgárőrség céljai közösek - Összefogással a közbiztonságért

Az Országos Polgárőr Szövetséghez tartozó egyesületek és szövetségek megfelelnek a polgárőr törvény módosításából adódó követelményeknek. Az egyesületek és a szövetségek mindig is együttműködtek a rendőrséggel, egyetlen olyan szövetség, egyesületünk nincs, amely ne így tevékenykedett volna. A legfontosabb feladatok megvalósításához mindig lesz támogatás. Dr. Túrós Andrással, az OPSZ elnökével aktuális kérdésekről beszélgettünk.

Könyvhét

(2011-06-02)
Könyvhét

A könyvhét a vásárcsarnok és az Allee bevásárlóközpont közötti sétány területén lesz.
Az ünnepi könyvhét nyitó eseményeként, megkoszorúzzák Supka Géza emléktábláját a Bocskai út 23. sz. alatt, aki a könyvhét megálmodója volt.
Dedikálnak: Csütörtökön Lőrincz L. László.
Pénteken Hahner Péter.
Szombaton Domonkos László, Szentesi Zöld László, Andor László Károly és F. Nagy Lajos.
Vasárnap Szondi Miklós, Csernok Attila, D. Tóth Kriszta, Berg Judit és Raffay Ernő.

Bababörze Gazdagréten

(2011-05-21)
Bababörze Gazdagréten

Május 21-én rendezték meg második alkalommal a Papa-Mama-Baba Börzét (PMB Börze) a gazdagréti Szent Angyalok Plébánia kertjében, a piac területén. Király Nóra képviselő, a börze főszervezője elmondta, lakossági kérésre járt utána, hogyan lehetne létrehozni egy ilyen börzét, amelynek fő vonzereje, hogy meg lehet szabadulni az otthon felhalmozódó, már értéktelen dolgoktól, és még legális pénzt is kaphat érte az ember.

Polgárőr Közlekedésbiztonsági Verseny - Videó

(2011-05-14)
Polgárőr Közlekedésbiztonsági Verseny - Videó

A BRFK Fővárosi Balesetmegelőzési Bizottság – együttműködve a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetségével – a polgárőrök számára a közlekedésbiztonság javítása érdekében, a polgárőrök  közlekedésbiztonsági munkájának, színvonalának, valamint a közúti közlekedési balesetek megelőzésével kapcsolatos ismeretek felmérése céljából meghirdette a Polgárőr Közlekedésbiztonsági Versenyt.

Köszönet a polgárőröknek

(2011-04-26)

A Sashegy Polgárőr Egyesület e-mailben is rendszeresen kap visszajelzéseket munkájuk eredményéről. Örömünkre szolgál, hogy ez által is mind szorosabb a kapcsolat a lakossággal.

Vásároljon őstermelőktől, segítse a magyar gazdákat! Várunk mindenkit szeretettel a XI. kerületi Gazdapiacokon

(2011-04-10)
Vásároljon őstermelőktől, segítse a magyar gazdákat! Várunk mindenkit szeretettel a XI. kerületi Gazdapiacokon

GAZDAPIAC ŐMEZŐN minden szombaton 8-12 óra között a Bliss Alapítvány udvarán (XI. Neszmélyi út 36.)
GAZDAPIAC KELENVÖLGYBEN minden csütörtökön 7-12 óra között a Kelenvölgyi Közösségi Ház udvarán (XI. Kardhegy utca 4.)

Tisztítsuk meg Gazdagrétet!

(2011-04-10)
Tisztítsuk meg Gazdagrétet!

Közös takarítással, szemétszedéssel egybekötött Papa-Mama-Baba Börze
A Tisztítsuk meg Újbudát akció és az Önkéntesség éve 2011. felhívás alkalomból az Újbuda Prizma Kft. és Király Nóra önkormányzati képviselő kezdeményezésére „TISZTÍTSUK MEG GAZDAGRÉTET” címen egész napos programot szerveznek.

Események - szolgálat

(2011-04-08)
Események - szolgálat

2011.04.08-án, polgárőreink a XI. kerületi rendőrkapitányság rendőreivel láttak el közös szolgálatot. A Tóvárosban lévő tónál egy férfi, vízbe esett, sajnos a kiérkező mentők már nem tudtak rajta segíteni, a helyszínen elhunyt.

A kerékpárosokat ellenőrzi a rendőrség április 4. és 26. között

(2011-04-04)
A kerékpárosokat ellenőrzi a rendőrség április 4. és 26. között

A kerékpárosok közlekedés-biztonságának javítása érdekében 2011. április 4-26. között fokozott közúti ellenőrzést tart a rendőrség. A fokozott közúti ellenőrzés alkalmával elsősorban a kerékpárosokkal kapcsolatos közúti közlekedési szabályoknak kell érvényt szerezni, azonban ennek során nem hagyhatók figyelmen kívül a gépjárművezetők által elkövetett jogsértések sem.

A gazdagréti piac lehetne a minta

(2011-04-02)
A gazdagréti piac lehetne a minta

Belátható időn belül a helyi piacok fejlesztésére az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) keretében forrásokra lehet majd pályázni annak érdekében, hogy a helyben vagy a kistérségben megtermelt áru mielőbb a helyi közösségekhez juthasson el közvetítők nélkül – mondta Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton Budapesten, amikor bemutatták az újságíróknak a gazdagréti őstermelői piacot.

Események - szolgálat

(2011-04-02)

Lehet így is...

2011.04.2-án, két fiatal polgárőrünk Újbudán, a nyugdíjasok parkjánál szemetelők csoportja után eredt. A csoport a Szent Imre kórház irányába haladt, amikor polgárőreink megkérték őket, hogy menjenek vissza a parkba és az általuk eldobált szemetet szedjék össze.

Gazdagréten minden szombaton - GazdaGRÉTI Gazdapiac - Videó

(2011-03-31)
Gazdagréten minden szombaton - GazdaGRÉTI Gazdapiac - Videó

Király Nóra képviselőnő hírlevele:
Hétről-hétre többen látogatnak el szombatonként délelőtt a Szent Angyalok Templomkertbe, hogy első kézből  a termelőktől vásárolják meg mindennapi betevőiket: friss tejet, túrót, sajtokat, kenyereket, zöldséget, gyümölcsöt, isteni kolbászokat, szalonnákat, mézeket, lekvárokat, olajokat, tojást, házi tésztát, frissen préselt gyümölcslevet és még sorolhatnám.

Nagytakarítási láz Újbudán - Videó

(2011-03-25)
Nagytakarítási láz Újbudán - Videó

Elindult a nagytakarítási akció, amely egy hónapon át a kerület összes városrészében zajlik majd. Az eseménysorozat célja, hogy összefogással, együttes erővel szépítsük meg lakóhelyünket.

Köszönet a polgárőröknek

(2011-03-23)

A Sashegy Polgárőr Egyesület elnöke, tagjai, szóban, telefonon, több esetben is kapnak visszajelzést arról, hogy a polgárok értékelik munkánkat.
Most egy nagyon kedves levelet kaptunk, amit szeretnék megosztani az oldal olvasóival.

Események - szolgálat - Videó

(2011-03-22)

A Sashegy Polgárőr Egyesület polgárőrei, Újbudán, szolgálat közben. A szolgálatra elkísérte őket az Újbuda Tv.

Változik a parkolás rendszer Újbudán - Videó

(2011-03-18)
Változik a parkolás rendszer Újbudán - Videó

Hirdetmény:
Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy kerületünkben a közpénzekkel kapcsolatos tisztább, átláthatóbb gazdálkodás érdekében 2011. március 21-től a parkolási rendszer üzemeltetését Újbuda Közterület-felügyelete látja el.

Sashegy Polgárőr Egyesület állománygyűlése - Videó

(2011-03-17)
Sashegy Polgárőr Egyesület állománygyűlése - Videó

A Sashegy Polgárőr Egyesület állománygyűlést tartott. A találkozó Újbudán a Sport étteremben került megrendezésre. Vendégként vettek részt a kerületi kapitányságtól: Trombitás Zsolt r. őrnagy és Tell Roland r. százados úr, Újbuda Önkormányzatától, Kerékgyártó Gábor kabinetvezető úr. Klimstein László, a Sashegy Polgárőr Egyesület elnöke köszöntötte a jelenlévőket, beszélt, az Egyesületben történt személyi változásokról és röviden értékelte az idei évben végzett munkát.

Sashegy Polgárőr Egyesület tagjai

(2011-03-17)
Sashegy Polgárőr Egyesület tagjai

A Sashegy Polgárőr Egyesület állománygyűlésén minden polgárőr, aki letette a sikeres OPSZ vizsgát, illetve a tanulók és a Tiszteletbeli polgárőrök, oklevelet vettek át.

A polgárőrök Tiszteletbeli taggá választották Dr. Mamo Grum urat, aki támogatja az Egyesületet.
Az állománygyűlésen ő látta vendégül a polgárőröket és vendégeiket vacsorával.

TISZTASÁGOT ÚJBUDÁN! - Videó

(2011-03-16)
TISZTASÁGOT ÚJBUDÁN! - Videó

A korábbi évekhez képest nagyobb területen, Újbuda valamennyi lakott részén megszervezzük a kerület közterületeinek tavaszi nagytakarítását. Ennek érdekében kérem, hogy Önök is vegyenek részt lakókörnyezetük, a házak előtti előkertek szebbé tételében és a járdák megtisztításában!

Tavaszi nagytakarítás indul Újbudán - Videó

(2011-03-16)
Tavaszi nagytakarítás indul Újbudán - Videó

A megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató Újbuda Prizma Nonprofit Kft. minden tél végén nekikezd a kerület megtisztításának.

Események - szolgálat

(2011-03-16)
Események - szolgálat

2011. március 16-án 14:30 körül egy 32 éves férfi a Gellérthegy tetejéről a sziklák közül a mélybe vetette magát.

Események - Polgári természetőr szolgálat

(2011-03-15)
Események - Polgári természetőr szolgálat

Újbuda Sas-hegy természetvédelmi területen a BPSZ Környezetvédelmi Tagozata látott el szolgálatot. Sashegy27 a 15 és 17 órakor kezdődő szakvezetésben is segített.

Események - szolgálat

(2011-03-15)
Események - szolgálat

2011.03.14-én az esti órákban, a polgárőrök segítettek az előre kihelyezett táblák érvényességének az ellenőrzésében majd a kijelölt utcákban lévő autókat ellenőrizték, majd a még ott parkoló autók tulajdonosait értesítették.

Események - szolgálat

(2011-03-12)
Események - szolgálat

2011. március 12-én hajnali 01:05 órakor, a Fehérvári út és az Építész utca kereszteződésében, egy fekete színű Honda Civic típusú gépjármű hátulról belerohant az előtte szabályosan kanyarodni készülő kék színű BMW-be.

Események - szolgálat

(2011-03-11)
Események - szolgálat

Sashegy60 és Sashegy73 polgárőrök BKV szolgálatot láttak el a 41-es villamos vonalán.
Ennek során, ittas, sérült férfit találtak az egyik megállóban.

Megjelent a Rét magazin tavaszi száma

(2011-03-10)
Megjelent a Rét magazin tavaszi száma

A Sashegy Polgárőr Egyesület fontosnak tartja a polgárok minél szélesebb körű tájékoztatását.

Polgárőreink a látogatási idény kezdetén, a Sas-hegyen

(2011-03-09)
Polgárőreink a látogatási idény kezdetén, a Sas-hegyen

Polgárőreink a Sas-hegyen készítettek képeket. Február 26-án indult a Sas-hegyi látogatási idény. Az idei évben több érdekes programot terveznek.

Események - szolgálat

(2011-03-05)
Események - szolgálat

XV. kerület. Pestújhelyi tagállomás kérésére, Sashegy60 polgárőr rendezvény biztosításon vett részt.

Események - szolgálat

(2011-03-02)

2011.03.02-én 20:00-kor kaptuk a riasztást, miszerint fegyveres rablás történt az Etele út egyik gyógyszertárában. Az elkövető kb. 20 ezer forintot zsákmányolt.

Dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármesterének levele

(2011-03-02)
Dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármesterének levele

A minél szélesebb körű lakossági tájékoztatás a bűnmegelőzési munkának fontos része.
Bízom benne, hogy az új honlap is ezt a feladatot fogja magas színvonalon beteljesíteni.
Munkájukhoz sok sikert, erőt és kitartást kívánok.

Események - szolgálat

(2011-02-28)
Események - szolgálat

2011.02.28-án Polgárőreink a BKV-s szolgálat alatt, természetesen nem csak a sínek mellett található kábelszekrényeket, valamint a felsővezetékeket ellenőrzik, de figyelik a környezetet, a környezetszennyezést.

Események - szolgálat

(2011-02-28)
Események - szolgálat

2011.03.06.-án Sashegy60 polgárőr, a XIV. kerületben, EU rendezvénybiztosításon vett részt.

Események - szolgálat - Videó

(2011-02-27)
Események - szolgálat - Videó

2011. február 26-án 23 óra körül a rendőrség, körözést adott ki. Egy fehér színű Opel Kadettet az érdi rendőrök rablás miatt üldöztek.

Események - szolgálat

(2011-02-25)

Szolgálat megkezdésekor fatolvajt észleltek a polgárőrök, majd graffitizók után eredtek.

Események - szolgálat

(2011-02-23)
Események - szolgálat

A Budapesti Közlekedési Vállalatnak (BKV) súlyos százmilliós károkat okoznak a kábel tolvajok, egyéb rongálók. Ezért a BKV és a BPSZ Együttműködési megállapodást kötött.

A Veszélyeztetett területeken polgárőrök teljesítenek szolgálatot, elsősorban az üzemszüneti órákban.

Újbudán veszélyeztetett területek: 41-es villamos vonala: Budafoki kocsiszín, Budafoki út, Feltáró út, Albertfalvai Felüljáró, Ady Endre út, NN dűlő út (gyalogos ellenőrzés), Balatoni út, Kánai utca, Repülőtéri út, Kőérberki dűlő, Kamaraerdei út végállomás.

A Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége nemzetközi konferenciát szervez

(2011-02-22)
A Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége nemzetközi konferenciát szervez

A konferencia célja, hogy bemutassa a civil kezdeményezések szerepét a közrend-közbiztonság fenntartásában, példákkal bizonyítsa, hogy nemzetközi trend a polgárőrségek alakulása, működése, valamint szoros együttműködése a helyi rendőrségekkel, hivatásos szolgálatot ellátó alakulatokkal.

Sorozatrablót keresünk (BRFK)

(2011-02-22)
Sorozatrablót keresünk (BRFK)

RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS!  500.000 Ft  FEGYVERES RABLÓT KERESÜNK!

Rendőrök és polgárőrök együtt, Budapest biztonságáért (BRFK)

(2011-02-22)
Rendőrök és polgárőrök együtt, Budapest biztonságáért (BRFK)

Kétnapos nemzetközi konferencia kezdődött 2011. február 22-én a Budapesti Rendőrtiszti Főiskolán a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége, valamint a IAPA Nemzetközi Polgárőr Szervezet rendezésében.

Események - szolgálat

(2011-02-18)
Események - szolgálat

Fegyveres rablás egy újbudai gyógyszertárban.
Móricz Zsigmond körtéren található cukrászdában egy idős hölgy randalírozott.
Gépkocsi lopás – üldözés – elfogás.

Web Kresz

(2011-02-15)
Web Kresz

A webkresz.hu egy KRESZ teszt és KRESZ tanfolyam oldal, ahol naprakészen megtalálható az összes kategória minden kérdése, (3000kérdés!) egy online KRESZ tanfolyammal kiegészítve.

Események - szolgálat

(2011-02-13)

Sashegy17, Sashegy18, Sashegy34 és Sashegy 10 lovas szolgálatot látott el Kamaraerdő térségében.

Események - szolgálat

(2011-02-12)

Sashegy 53 és vele egy fő tanuló, Sashegy48, a Lágymányos Akcióval látott el közös járőrszolgálatot.

Események - szolgálat

(2011-02-12)

Sashegy-78, Sashegy 73 polgárőrök, szolgálatunk végzése közben, a BRFK. XI. ker. kapitányság ügyeletétől (Lágymányos) egy küldést kaptak.

Események - szolgálat

(2011-02-12)

Sashegy60 polgárőr a mai napon EU-s szolgálatot látott el a Hősök terén.

Események - szolgálat

(2011-02-07)

Sashegy60 polgárőr a mai napon EU-s szolgálatot látott el a Hősök terén.

Események - szolgálat

(2011-02-06)

2011.02.06.án, 00:40 perckor a kerületi járőr segítséget kért egy gépjármű átvizsgálásához.

Polgári védelmi tanfolyam

(2011-02-06)
Polgári védelmi tanfolyam

Résztvevők a Sashegy Polgárőr Egyesületből: Antal Zsolt és Karászi Lajos polgárőrök.

Események - szolgálat

(2011-02-05)
Események - szolgálat

Természetőr szolgálat közben, Sashegy27, a  Budai TK. Budaörsi kopárok - a piros kereszt és piros sáv és sárga körút turista utak mentén...

Események - szolgálat

(2011-02-05)

Újbudán, a UP szórakozóhely mellet a Fehérvári úton  verekedés tört ki 3 garázda fiatalt között.

Események - szolgálat

(2011-01-30)

Sashegy32, a Tétényi út 63. sz. előtt gyalogos gázolásnál forgalomirányítást végzett és a helyszínt biztosította.

Polgári Védelmi BASIC tanfolyam

(2011-01-30)
Polgári Védelmi BASIC tanfolyam

A tanfolyamon a Sashegy Polgárőr Egyesület néhány tagja is részt vesz.

Földrengést észleltek Budapesten és a Dunántúlon, szombaton 18 óra 41 perckor

(2011-01-29)
Földrengést észleltek Budapesten és a Dunántúlon, szombaton 18 óra 41 perckor

A Szeizmológiai Obszervatórium szerint a földmozgás 4,7-es erősségű volt, és 38 másodpercig tartott. A Tudományos Akadémia egyik szeizmológusának nyilatkozta szerint, ez a rengés erősnek számít Magyarországon.

"Választ várok " című élő internetes fórum

(2011-01-27)

2011. január 27-én, 20:00 órától 22:00 óráig élőben válaszol a feltett kérdésekre Ikladi Endre, a BPSZ Titkára, a BPSZ Ügyelet vezetője.

Magyarország a soros EU elnök 2011 első félévében!

(2011-01-26)

Magyarország látja el az EU soros elnökségi teendőit 2011. január 1. és 2011. június 30. között.

Polgárőr Vezetők Módszertani Képzése

(2011-01-22)
Polgárőr Vezetők Módszertani Képzése

Szombaton és vasárnap tartották a Polgárőr Vezetők Módszertani képzését.

Sashegy Polgárőr Egyesület – Téli táj, szolgálat közben Kamaraerdőn

(2011-01-21)
Sashegy Polgárőr Egyesület – Téli táj, szolgálat közben Kamaraerdőn

Sashegy Polgárőr Egyesület tagjai között több lovas polgárőr is található. Ők Kamaraerdő és környékén teljesítenek szolgálatot. Ebben a szép környezetben is történnek sajnos bűnelkövetések.
A lovasaink folyamatosan járják a környéket, ami a bűnmegelőzés egy fontos lépése, de bűnelkövetés esetén is gyorsan tudnak intézkedni és nehéz körülmények között is utolérik a bűnelkövetőket.

Lakástűzben égett meg egy férfi a XI. kerületben

(2011-01-21)
Lakástűzben égett meg egy férfi a XI. kerületben

A Bartók Béla úti társasház harmadik emeleti lakásában csaptak fel a lángok. A lakásban tartózkodó férfi a kezén megégett.

Visszakerült tulajdonosához a mobil telefon

(2011-01-21)
Visszakerült tulajdonosához a mobil telefon

A Sashegy Polgárőr Egyesület polgárőre, Lacza István, járőrözés során talált egy mobil telefon készüléket.

Sashegy Polgárőr Egyesület - 2010. év képekben

(2011-01-20)
Sashegy Polgárőr Egyesület  - 2010. év képekben

A Sashegy Polgárőr Egyesület, 2010-ben, több mint ezer óra figyelő - jelző szolgálatot látott el Újbudán. Ezzel kívántuk a kerület közbiztonságát, rendjét,  tisztaságát megtartani és fokozni.

Események - szolgálat

(2011-01-19)

Sashegy60 polgárőr a mai napon EU-s szolgálatot látott el a közlekedés rendészettel és a Hősök terén biztosítási járőrfeladatot látott el.

Események - szolgálat

(2011-01-18)

Sashegy60 polgárőr a mai napon, - a Magyar Tudományos Akadémia, Lánchíd, Clark Ádám tér -  területen...

Hatékonyabb munkát ígér az Újbuda Prizma - videó

(2011-01-17)
Hatékonyabb munkát ígér az Újbuda Prizma - videó

A megváltozott munkaképességű kerületieket foglalkoztató Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. hosszú évek óta felel a városrész közterületeinek tisztaságáért, munkát biztosítva ezzel a hátrányos helyzetbe került embereknek.

Események - szolgálat

(2011-01-14)

Sashegy53, Sashegy7, Sashegy12 ittas járművezetőt talált, aki az árokba hajtott.

Események - szolgálat

(2011-01-08)

Sashegy60 és Sashegy73 Ujbuda következő területein teljesítettek szolgálatot: Móricz Zsigmond körtér, Kosztolányi Dezső tér, Citadella, Savoya park, Sasad, Gazdagrét, Kelenföldi pályaudvar, Bikás park, Feneketlen tó, Őrmező.

Események - szolgálat

(2011-01-07)

A Móricz Zs. Körtéren, Sashegy53 és Sashegy12 polgárőrök orgazdákat figyeltek meg és fogtak el a rendőrségi akciócsoporttal.

A törvény módosítása óta 40 százalékkal csökkent a lopások száma - videó

(2010-12-17)

40 százalékkal csökkent a bolti lopások száma a nagyvárosi kereskedők szerint a szabálysértési törvény augusztusi módosítása óta.

Lopott autókat kerestek a polgárőrök

(2010-11-20)

A 7-es főúton egy sikkasztás miatt körözött autót találtak, Csepelen pedig egy Újbudáról ellopott kocsit. Mintegy 140 ezer parkoló, illetve közlekedő autót ellenőriztek egy nagyszabású akció keretében november 20-án Budapesten. Az Országos Polgárőr Szövetség Gépjármű-felderítő Szervezet tagegyesületei, a rendőrség, a pénzügyőrség, valamint Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesület a körözési nyilvántartásban szereplő járművek után kutattak.

Vizsgáztatták a polgárőröket

(2010-10-20)
Vizsgáztatták a polgárőröket

A Budapesti Polgárőr Szövetség vizsgával egybekötött alaptanfolyamot tartott a Sashegy Polgárőr Egyesület polgárőreinek a Gazdagréti Közösségi Házban.

Polgárőrség: nincs szélsőjobbos szivárgás - videó

(2010-06-23)

Markos György, mint az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese volt az ATV Jam című műsorának vendége, akit a Magyar Gárda tagjainak beszivárgásáról szóló hírekkel kapcsolatban kérdeztünk.

Győzelem a Budapesti közlekedésbiztonsági versenyen

(2010-06-13)
Győzelem a Budapesti közlekedésbiztonsági versenyen

Első helyen végzett az újbudai Sashegy Polgárőr Egyesület csapata, a június 13-án megrendezett polgárőr közlekedésbiztonsági versenyen.

Emlékezés Zsombor Györgyre

(2010-06-10)
Emlékezés Zsombor Györgyre

A polgárőr mozgalom meghatározó alakjára, a XI. kerületi kapitányság egykori, 2008-ban elhunyt munkatársára emlékeztek.

100 kilogrammos robbanótestet találtak

(2010-05-14)

Téli kert felújítása közben munkagéppel bukkantak a 100 kilogrammos robbanótestre.
Lakóházakat és egyetemi épületeket kellett kiüríteni egy II. világháborús bomba miatt május 14-én délután a főváros XI. kerületében - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese. Kis-Guczi Péter elmondta: a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem téli kertjének felújítása közben munkagéppel bukkantak a 100 kilogrammos robbanótestre.

Kutatásban és életmentésben segédkeztek egyesületünk polgárőrei

(2010-03-17)

Március 12-én 22 óra 14 perckor a kerületi kapitányságra bejelentés érkezett arról, hogy a Citadella sétánynál egy férfi, nyakában egy kötéllel öngyilkosságot akar elkövetni.

A Sashegy polgárőr egyesület tagja lopott gépkocsit talált

(2010-01-28)

Január 28.-án, 08 óra 52 perckor feljelentést tett egy kerületi lakos, aki elmondta, hogy az előző este leparkolt gépkocsiját ellopták. A feljelentés alapján a gépkocsi körözését azonnal megkezdte a rendőrség.

Elismerés a Sashegy Polgárőr egyesület polgárőreinek

(2010-01-19)

Újbuda Rendőrkapitányság ünnepélyes állomány gyűlésen kinevezéseket, megbízásokat, elismerő okleveleket adott át a Kapitány.

Három betörőt fogott el a Sashegy Polgárőr Egyesület tagja

(2009-12-30)

2009. decemberében, a kerületünk egyik hétvégi házas övezetében, Mészáros Csaba, a Sashegy Polgárőr Egyesület polgárőre, aki mint minden nap, a rendőrség munkáját segítve, járőrözött, észlelte, hogy az egyik hétvégi ház kerítésén kiugrik három ember.

Újbuda rendőrei és a polgárőrök gépkocsi feltörőket fogtak el

(2009-11-20)

Rendőröknek és polgárőröknek sikerült elfognia azokat a sorozatos gépkocsi feltörőket, akik rendőrökre is támadtak.

Markos György elintézte: 200 milliót ad a kormány - videó

(2009-09-25)

Markos György, a Magyar Polgárőr Szövetség alelnöke. Az Egyenes Beszédben elmondta, hogy így a százmillió forintos többlettámogatás mellett éves szinten több mint 200 millió forintos terhet vállal át a kormány.

A rendőrök is felkészültek az iskolakezdésre - videó

(2009-08-30)

A rendőrök is felkészültek az iskolakezdésre: nem csak az iskoláknál, hanem az útfelújításoknál is segítik majd a forgalmat a polgárőrséggel közösen. A fővárosban összesen 22 nagyobb felújítás zajlik, ezek környékén a menekülő útvonalakat is megpróbálják biztosítani.

Özönlenek az emberek a polgárőrségbe - videó

(2009-08-27)

A legerősebb civil szervezet ma Magyarországon a polgárőrség– mondta Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke.

Polgárőrökkel erősít a rendőrség - videó

(2009-07-01)

A rendőrkapitány nem támogatja a szocialisták települési őrséges ötletét.

Álrendőrök elfogása

(2009-05-02)

2009. május 02.-án, 00.20. órakor, a Petőfi-híd budai hídfőjénél lévő parkos területen civil ruhás rendőrök észlelték, hogy négy személy körbeáll egy férfit.

Buszmegállót rongáló fiatalok elfogása, a Sashegy Polgárőr Egyesület segítségével

(2009-04-24)

2009. április 24-én, a hajnali órákban, a kerületben szolgálatot teljesítő Sashegy Polgárőr Egyesület tagjai felfigyeltek a Budaörsi úton egy ittas fiatalokból álló csoportra, aki egy buszmegállóban hangoskodtak, majd a földről felvett fél téglával a buszmegálló üvegét betörték.

Canabis ültetvény lakáson

(2009-03-04)

Az elmúlt időszakban az országos sajtóban hallhatták, hogy Budapesten állampolgári bejelentések alapján több olyan lakóházat talált a rendőrség, amelyekben külföldi állampolgárok Canabis ültetvényeket hoztak létre.

Sikeres akció

(2008-12-30)

A XI. kerületi Sashegy Polgárőr egyesület tagjai 2008. december 30.-án, egy előre megtervezett akció keretében lopott gépkocsikat kerestek mind a kerület, mind Budapest területén.

Zsombor György (1953–2008)

(2008-08-06)
Zsombor György (1953–2008)

A magyar polgárőrmozgalom egyik alapítója, meghatározó személyisége, az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke, a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetségének Örökös Tiszteletbeli elnöke súlyos betegség után, 54 éves korában elhunyt.

Találatok: 97  Oldalak:   1 2 3 4 5   Következő   Utolsó
 
 
 
|   Főoldal  |   Polgárőrség  |   Sashegy Polgárőr Egyesületről  |   Alapszabály  |   Hírek  |   Hasznos információk  |   Dokumentumtár  |   Kapcsolat  |